joi, 25 iunie 2009

Expresivitate

Cred ca frumusetea dansului e in expresivitatea lui. Cred ca asa cum fiecare melodie transmite o stare de spirit, la fel si dansul transmite sentimente... fara cuvinte, fara sunete. E ca o fata de om ce zambeste, plange, surade, sufera, imbatraneste sau se revigoreaza. Imi place sa vad si sa invat stiluri de dans cat mai diferite, imi plac dansurile traditionale si imi place spectacolul unui dans frumos, gratia lui, expresivitatea.
Si acum am chef sa dansez si sa exprim intr-un fel ceea ce simt.
Pentru singuratatea trecatoare:
Pentru sarbatori:
Pentru aprecierea gratiei:
Pentru mai multa indemanare:
Pentru incercari:
Pentru bucurii:
Pentru puterea de a continua:
Pentru puritate si iertare:
Pentru expunere:
Pentru credinta:
Pentru echilibru:
Pentru continuitate:
Pentru traditii:
Pentru unitate:
Pentru vietuitoare:

luni, 22 iunie 2009

Leapsa

1) Luaţi cartea cea mai la îndemînă, deschideţi la pagina 18 şi scrieţi aici al 4-lea rînd: “[...] lângă şi vorbea sâsâit. Atunci mi se părea a fi în vârstă [...]“
2) Fără să verificaţi, cît e ora? 7:15
3) Verificaţi! 7:18
4) Cum sînteţi îmbrăcat? pijamale :)
5) Înainte de a răspunde la acest chestionar, la ce vă uitaţi? la calculator
6) Ce zgomot auziţi în afara celui al calculatorului? masini, claxoane, o melodie (Pink - Sober)
7) Cînd aţi ieşit ultima data şi ce aţi făcut cu ocazia respectivă? Ieri, mai toata ziua... am fost la o sedinta, apoi la un suc, apoi in vizita la cineva.
8 ) Ce-aţi visat ieri noapte? am dormit toata noaptea bustean... deci nimic, sau nu tin minte.
9) Cînd aţi rîs ultima data? Ieri.
10) Ce aveţi pe pereţii încăperii unde sînteţi? nimic. Nu m-a lasat mama sa dau gauri in pereti inca.
11) Dacă aţi deveni multimilionar peste noapte, care ar fi primul lucru pe care l-aţi cumpăra? sampanie sa sarbatorim
12) Care este ultimul film pe care l-aţi văzut? He's Just Not That Into You
13) Aţi văzut ceva neobişnuit astăzi? da... ceasul aratand ora 6:25 dimineatza... (de obicei ma trezesc cel devreme la 10)
14) Ce părere aveţi despre acest chestionar? ocupa timpul de trezire
15) Spuneţi-ne ceva ce nu ştim încă. Am o restanta.
16) Care ar fi prenumele copilului dvs. dacă ar fi vorba de o fetiţă? nu stiu... dar vor fi multe discutii pe tema asta. La un moment dat.
17) Şi dacă ar fi vorba de un băiat? La fel.
18) V-aţi gîndit deja să locuiţi în străinătate? Nu m-am gandit in sensul ca imi doresc, dar e o varianta pe care o iau in calcul.
19) Ce aţi dori ca Dumnezeu să vă spună cînd intraţi pe porţile Raiului? Te asteptam.
20) Dacă aţi putea schimba ceva în lume (în afară de politică), ce aţi schimba? As face mai multa verdeata!
21) Vă place să dansaţi? Aproape orice! pe orice fel de melodie.
22) George Bush? hm... nea!
23) Care a fost ultima chestie pe care aţi văzut-o la televizor? Stiri. Ma uit la stiri de fiecare data cand mananc, pentru ca sunt cam singurele momente cand stau in fata televizorului si imi place sa mai aud ce se intampla prin lume.
24) Care sînt cele 4 persoane care ar trebui să preia acest chestionar?
Mama (daca vreti ii iau interviu si postez rasp ei aici :p), Alex`andra si... pot sa reduc la 2?

Leapşa vine de la Ade.

miercuri, 10 iunie 2009

Finish line

“First I was dying to finish high school and start college. Then I was dying to finish college and start working. Then I was dying to marry and have children. And then I was dying for my children to grow old enough for school, so I could return to work.”
Nu am gasit autorul... dar fix asa ma simt...

Am intrat la un liceu cu prestigiu in ideea ca sa il termin cu bine. Si asa a fost, dar pe parcurs mi-am dat seama ca asta nu era capatul drumului, ci o parte din el, pe care initial o priveam ca si cum ar fi de sine statatoare... cu un inceput si un sfarsit, clar delimitat de toate celelalte.

Apoi m-am hotarat sa dau la facultate. Urmau 4 ani... nu m-am gandit niciodata ca pot fi atat de frumosi cum au fost. Nu mi-a lipsit nimic. Chiar daca am stat cu ai mei si nu la camin ca majoritatea colegilor, am avut toata libertatea pe care mi-am dorit-o. Multi pieteni - bineinteles ca nu sunt toti prieteni apropiati, dar sunt si din astia - in general erau buni pentru distractie. Un ONG care sa-mi ocupe tot timpul liber care imi ramanea, calatorii prin toata tara si nu numai... Veneam cand voiam si plecam cand voiam (dar imi tineam parintii la curent cu ce fac si pe unde sunt)... Un iubit care a avut grija de mine si cand umblam noptine impreuna prin oras, si cand ne plimbam prin toata tara, dar si cand trebuia sa invatam. Lista cu ce am avut pe timpul facultatii poate continua... dar astea au fost partile cele mai importante pentru mine, pe langa toate cunostiintele acumulate pe bancile facultatii despre diferite materii, cand ascultam profesorii, sau despre mine, cand ce spuneau ei trecea pe langa mine.

Acum lucrez la licenta... Imi place ce fac la licenta si pacat ca nu mi-am dat seama de asta acum doi ani, poate nu mi-as fi pierdut interesul chiar asa... Intr-o luna si jumatate am sustinerea proiectului, dar deja incep sa vad mai departe. Ce urmeaza? Termin cu licenta, ma vad cu dosarul in mana si ... Eu incotro merg? In Bucuresti? Raman in Iasi?

Trebuie sa ma angajez. Vreau asta, vreau sa pot sa ma sustin singura, sa nu mai trec cheltuielile in bugetul mamei pentru luna respectiva, dar mi-e si frica de "lumea" aia a competitiilor profesionale.
Vreau un master frumos, care sa ma atraga, sa ma motiveze prin simpla ideea si sa ma ambitioneze prin toate lucrurile pe care le voi invata. Poate vreau prea multe... poate nu... Dar daca imi pun teluri inalte, voi avea sansa sa ajung mai sus, mai implinita.

Inca nu stiu ce voi face dupa licenta, dar posibilitati pot sa-mi caut de pe acum. In functie de rezultatele muncii de acum, voi putea sa iau o decizie.

Si cum sa te mai bucuri ca termii facultatea?Cand acesti 4 ani au fost poate cei mai frumosi ani? Cand dupa ce termii... trebuie sa pornesti la alt drum, mult mai greu?
Si asa cum spuneam si la inceput... nu exista inceput si sfarsit... exista doar parti de drum, si cand ajungi la sfarsitul unei parti, ai ajuns de fapt la inceputul urmatoarei parti.